Docenten

Voor iedereen is het mogelijk binnen het scala van circustechnieken persoonlijke successen te realiseren: jong en oud, dik en dun, handig of juist een handenbinder! Onze docenten streven naar een persoonlijke benadering van ieder kind om deze op de juiste manier te stimuleren en zijn of haar aangeboren talenten te ontwikkelen.

Loes Boerema - Beenker


Loes is in Amstelveen geboren en opgegroeid, heeft een passie voor kids en stimuleert ze graag in hun ontwikkeling. Circus vindt ze daarvoor een mooi middel omdat kinderen zo ervaren dat ze meer kunnen dan ze dachten. Ze leren zich te presenteren en leren samen te werken en letterlijk én figuurlijk op elkaar te kunnen bouwen. Ouders zijn steeds weer verrast te zien wat ze bijgeleerd hebben. Loes is in 2003 met Pretpiste gestart en geeft nu op donderdag met een team van trainers les bij de beginners en gevorderden. Ouders zijn altijd welkom in de les.
Loes beheert de pagina op Facebook en ontvangt graag jullie foto's of filmpjes!


Lucy Brouwer

Lucy werkt als docente in verschillende circusdisciplines voor Circus werkplaats Boost en Combiwel, organiseert
- voor scholen en BSO's -  workshops, kinderfeestjes en festivals. Bij Pretpiste geeft ze op dinsdag les in tissue- en trapeze acrobatiek en organiseert ze workshops en circusfeestjes.

Je kunt ook bij haar terecht voor Acrobatiek en Acro-Yoga. Daarnaast geeft ze - soms met haar dochter - eigen voorstellingen op verschillende locaties in Nederland.


Gyselle Freitas

Gyselle woont sinds kort in Amsterdam, ze is opgegroeid in Zuid Amerika. Gyselle heeft de circusschool doorlopen en als artiest opgetreden. Haar specialisaties zijn acrobatiek en luchtwerk. Ze heeft internationaal veel projecten gedaan en lesgegeven. Gyselle is trainer van de groepen op donderdag. Haar passie is de circusgeschiedenis levend te houden en alles wat zij aan circuservaring heeft door te geven aan onze deelnemers. Voor Pretpiste beheert zij ons materiaal op Instagram.
In Amsterdam heeft haar circus bedrijf de naam Candycottoncircus.com. Zij heeft een eigen Youtube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCN1Lc_lwwo14GehSAcsegUQ .

Kyra - invaller

In juni 2018 zijn Emilio en Kyra - broer en zus - ons docententeam komen versterken. Emilio en Kyra komen uit een groot gezin waar circus en turnen hen met de paplepel ingegoten werd.
Kyra heeft een turn- en circusachtergrond, gaat naar Codarts, de circusschool in Rotterdam,  en geeft als specialisaties acrobatiek en theater.

Elise Bolderheij en Elze van Houtum - jeugdtrainers

Elise (16) is al jong bij Pretpiste begonnen, breed georienteerd op diverse materialen; zij begeleid al jaren als jeugdtrainer onze beginners en half-gevorderde artiesten.
Elze (16) heeft haar eerste voorstelling bij Pretpiste gezien toen ze 6 was, kreeg toen een eenwieler en traint sindsdien  bij en treedt op met jeugdcircus Acrobatico in Badhoevedorp. Elze traint onze gevorderde artiesten sinds 2020. Haar specialisaties zijn acrobatiek, luchtwerk en theater.

Nico Egbers - administrateur

Nico is sinds 2018 als bestuurslid en administrateur actief